ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 15:35

Hiánypótló kötetek bemutatója

<p>Szatmárnémeti - Szeptember 26–án, a Szatmárnémeti Láncos templomban Korda Zoltán napi áhítatokat tartalmazó köteteit mutatják be a nagyközönségnek.</p>

Szeptember 26–án a Szatmárnémeti  Láncos  templomban, a délelőtti istentiszteletet követően kerül sor az Estike, Áhítatok adventtől szentháromság vasárnapjáig című kötetek bemutatójára. A 180 prédikációt tartalmazó kiadványok szerzője Korda  Zoltán a Szatmárnémeti  Láncos  templom lelkipásztora. A kötetek keletkezéséről annyit kell tudni, hogy a szerző 2008 áprilisától kezdődően minden nap végén estike megjegyzéssel e–mailen küldte el az aznap megfogalmazódott gondolatait, megtapasztalásait barátainak, ismerőseinek. Ez év tavaszán a hozzá közel állók unszolására rendszerezte a hosszú hónapok alatt elküldött üzeneteket, s a munka eredménye egy könyvsorozat lett, melynek első két kötete már kikerült a nyomdából. Az áhítatos könyvek elkészültében Szilágy  Éva, a Szatmárnémeti  Református  Gimnázium igazgatója, magyartanárnő és a lelkipásztor felesége, Korda Ildikó volt segítségére úgy az olvasásában, a válogatásában, mind a szerkesztésben.

Ami következik

Az advent egyrészt az egyházi év kezdete, másrészt a várakozás, a Megváltó érkezésére való lelki felkészülés, a megtisztulás időszaka. Az első két kötet hat hónapot ölel fel, ez a félév advent napjaival kezdődik, egészen a pünkösd vasárnapot követő szentháromság vasárnapig minden nap bibliai igerészre épülő prédikációt olvashatnak a hívek és minden Istent kereső ember. A megjelent kiadványt a református irodalom, a református iratterjesztés hiánypótló köteteinek is lehet nevezni, mert elég kevés található meg ebből a fajta irodalomból. A négy kötetre tervezett kiadvány következő két kötete jövőre készül el, ezek az Estike, Szentháromság vasárnapjától adventig címet viselik majd. Ami azt jelenti, hogy nemsokára a téma iránt érdeklődők egész évre való olvasnivalót tarthatnak kezükben, használhatnak a mindennapokban lelki és szellemi épülésükre. „Ahogy mondani szokták, a jó pap is holtig tanul, és bízom abban, hogy lelkésztársaimnak, de minden keresztyén embernek nagy segítséget jelentenek a prédikációk. Az abban foglaltakat tovább adva sok ember lelki és szellemi épüléséhez járulhatunk hozzá, azzal a tudattal, hogy egyedül Istené a dicsőség” — fogalmazott a lelkipásztor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!