ERDON Helyi hírek

2010.09.26. 17:43

Halk és szelíd hangon

<p>Szatmár megye — Estike, Áhítatok adventtől szentháromság vasárnapjáig című, négy kötetre tervezett kiadványának első két darabját ismerhették meg az érdeklődők szeptember 26–án a Szatmárnémeti Láncos templomban.</p>

A szerző Korda Zoltán lelkipásztor, munkájáról Szilágyi Éva, a szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója beszélt. Varga Botond, a Szatmárnémeti Láncos templom segédlelkésze a szeptember 26–án, a délelőtti istentiszteleten Illés próféta személyes kudarcán keresztül látta el a következő hétre útravalóval hallgatóságát. A prófétának egy csodás hitvallás után el kellett menekülni népe köréből, és ez után lett úrrá rajta az érzés, hogy Isten elhagyta őt. Ehhez a depresszióban leledző emberhez szólt halk és szelíd hangon a Teremtő, feladattal látva el őt. Visszaküldte abba a világban melyet elhagyott, mert az igét hirdetni kell, és a visszavonulásban nem lehet hirdetni az egy igaz Istent, aki mindekit gyermekének tekint.

Tartalmas olvasmány

Az istentiszteletet követően könyvbemutatóra került sor, ez mintegy kiegészítve az istentiszteletet arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az Úr mindig szól az övéihez — Szatmárnémetiben épp egy áhítatos gyűjteménnyel. Az érdeklődők Korda Zoltán lelkipásztor Estike, Áhítatok adventtől szentháromság vasárnapjáig című, négy kötetre tervezett kiadványának első két darabját ismerhették meg. Ezt Szilágyi Éva, a szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója ismertette. „Az imádságos könyv végigvezet bennünket az üdvtörténet egész folyamatán, addig, míg a Megváltó átmegy a látható világból a mennyei világba, kiteljesedve végül a pünkösdben, a szentlélek eljövetelével. Az ilyen olvasmányokra nagy szükség van egy olyan korban, amikor összekeverednek a munkanapok és az ünnepek, egyre jobban szétzilálódik körülöttünk minden, akkor még fontosabb az írástudónak, a lelkipásztornak, hogy jelezzék azt, hogy van egy isteni rend, ami igazgatja a körülöttünk lévő világot.”

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!