ERDON Helyi hírek

2010.09.20. 12:27

Drágább vonatjegyek

<p>Hétfőtől 8 százalékkal drágult a vasúti utasszállítás, viszont továbbra is érvényesek a különféle kedvezmények - például az 50 százalékos bérletkedvezmény az ingázók számára, illeve a 75 százalékos kedvezmény diákoknak és egyetemistáknak.</p>

A drágulást eredetileg szeptember 15-re hirdették meg, de utóbb elhalasztották. Legutóbb 2007 szeptemberében módosították az áraikat, 8,1 százalékkal. Mindez része a kormány és a Nemzetközi  Valutaalap közötti egyezménynek, amely szerint a legnagyobb veszteségeket regisztráló állami társaságok drágítani fogják szolgáltatásaikat. A Metrorex már szombattól drágított, szintén 8 százalékkal, s következik többek között a vasúti teherszállítás, a Termoelectrica, az Országutak  és  Autópályák  Országos  Társasága.

A Nagyváradi  Állomás információs irodájában néhány konkrét változásról is tájékoztattak. Például míg Nagyváradtól Kolozsvárig 30,3 lejbe került az út gyorsvonatal, mostantól ugyanezért 32,7 lejt kell fizetni; a Nagyárad-Bukarest útvonalat pedig - szintén gyorsvonattal - eddig 76 lejért lehetett megtenni, mától pedig ugyanez 80,5 lejbe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!