ERDON Helyi hírek

2010.09.24. 17:55

A rabok is takarítanak

<p>Szatmár megye — A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott Let s do it Románia elnevezést viselő takarítási akcióhoz. A szeptember 25–én megszervezett környezetvédelmi programban húsz fogvatartott vesz részt.</p>

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott Let s do it Románia elnevezést viselő takarítási akcióhoz. A szeptember 25–én megrendezett környezetvédelmi programban húsz fogvatartott vesz részt, ők Szatmárnémeti új központjában 8 órakor veszik át a munka elvégzéséhez szükséges szerszámokat, majd 9 órától kezdik el a takarítást Vetés községben. Az akcióhoz a szatmáriak az Országos Börtönparancsnokság és az EcoAsist Egyesület között megkötött partnerszerződés alapján csatlakoztak az országos kampányhoz.

Ez több szempontból is fontos: tudatosítja a fogvatartottakban azt, hogy jobban figyeljenek a környezetre és óvják azt, segíti őket a szabadulásra való felkészülésben, illetve, ha ez megtörtént, gördülékenyebbé teszi társadalomba való visszailleszkedésüket, a büntetésüket töltő emberek viselkedésében változást eredményez, erősíti a felelősségtudatukat, ugyanakkor pedig olyan munkában vesznek részt az elzártak, amely széles körben felhívja a lakosság figyelmét a rend és tisztaság megőrzésére megyénkben — tájékoztatott Raluca Dimulescu sajtószóvívő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!