ERDON Helyi hírek

2010.09.16. 15:09

A kulturális örökség napja

<p>Nagyvárad - Szeptember 18-én, szombaton a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, valamint a Bihar Megyei Művelődés-, Vallásügyi és Hagyományőrző Központ fővédnökségével megrendezik a Nagyváradi közösségek kulturális örökségének napját.</p>

A magyar vonatkozású rendezvény 14 órakor kezdődik a Cyrano kávézóban. (Fő utca 7. szám). Főszervezők: a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány, a Bihar Megyei Építészkamara és Belényes Municípium Múzeuma. Társszervezők: a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető elnöksége és Pető Csilla parlamenti képviselő, oktatásért felelős ügyvezető alelnök. Kiállítanak: Mihály István körösfői fafaragó mester, Chavatal Margit nagyváradi tojáshimző, Fodor Erzsébet szentjobbi rongyszőnyeg-szövő és ifj. Úr Zsigmond szentimrei borász, fellépnek: a mezőtelegdi Pacsirták Néptánccsoport és a Csillagocska zenekar. A rendezvény ideje alatt ugyanakkor magyaros ételeket lehet fogyasztani: töltött káposzta, pacalpörkölt, zúzapörkölt, bográcsgulyás, különféle rétesek. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!