ERDON Helyi hírek

2010.08.30. 13:23

VII. Gyergyószárhegyi Írótábor

<p>Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ VII. alkalommal rendezi meg írótáborát Gyergyószárhegyen.</p>

A résztvevők, mint minden alkalommal, most is sort kerítenek arra, hogy a magyar irodalom utóbbi két évének jelenségeivel, témáival, fontosabb könyveivel, kitűnt alkotóival, de vitáival is foglalkozzanak, jeles meghívottaik előadásai alapján. És természetesen mindarról is szót váltsanak, ami az erdélyi írókat foglalkoztatja, alkotásban, kiadásban, érdekvédelemben.

Meghívott bemutatkozó műhely ez alkalommal az Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy, Murányi Tóni és zenekara, amely szeptember 3-án, pénteken délután 6 órakor fog bemutatkozni a Gyergyószentmiklósi Városi Művelődési Központ Your Living Room Színészklubjában.
Az írótalálkozó tematikus beszélgetése Zene és költészet körül forog, amelyet klasszikus dalest koronáz meg, Könczei Árpád, Csemiczky Miklós, Kővári Eszter Sára és Balog Zsolt előadásában. Első ízben ítélik oda a fiatal irodalmároknak szóló, Hargita Megye Tanácsa által felajánlott Csiki László-díjat. A dalest és a díj ünnepélyes átadása szeptember 4-én, szombaton 18 órakor lesz a Lázár-kastély Lovagtermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!