ERDON Helyi hírek

2010.08.12. 08:01

Vasárnap Tasnádon koncertezik a Zanzibár

<p>Szatmár megye - Vasárnap tizenegyedik alkalommal rendezik meg Tasnádon a város napját. Az ünnepi eseményt egy ifjúsági labdarúgótorna előzi meg, a Dömötör Kupa első mérkőzéseit már szombaton megrendezik.</p>

A tasnádi városnap előrendezvénye a helyi Unirea stadionban rendezendő Dömötör Kupa ifjúsági labdarúgótorna szombaton 16 órakor kezdődik, ez vasárnap 10 órától folytatódik. Augusztus 15–én 13 órakor a városi múzeumban Petkes József képzőművészeti kiállítás megnyitójára kerül sor, majd 14 órakor a központban lesz a városnap megnyitója, melynek keretében Véron András, a város polgármestere mond ünnepi beszédet. Ezt követően kulturális programok egész sora követi egymást. Mindenekelőtt elhangzik majd Tasnád város himnusza Dj Ady előadásában, majd aerobic-táncokat mutat be egy helyi gyermekcsoport Anita Tarţea vezetésével. Őket követi a Nicoleta Földes irányításával színpadra lépő néptánccsoport és a Gina Puşcaş vezette cigánytáncosok csoportja. 15 órától cselgáncsbemutató lesz Cristina Mile segítségével, majd divatbemutatót tartanak a zilahi múzeum munkatársai „Történelmi hagyományok” címmel. Ezután a Rózsalányok nevet viselő tasnádi roma fiatalok cigánytáncokat adnak elő, utánuk pedig Aniela Tegzeş műsora következik. A Daniela Moldovan által betanított könnyűzenei, folklór és moderntáncokat bemutató 50 perces összeállítására 16.10 órakor kerül sor. 17 órától a Német Demokrata Fórum tasnádi szervezetének "Házaspárok" tánccsoportja lép színpadra, ők sváb táncokat mutatnak be. Ioan Seleşi humorista kétszer is fellép a nap folyamán, a program szerint 17.25, illetve 20.30 órakor. A két fellépése közötti időszakban a székelyhídi tánccsoport, a Leontina Dorca és Cristina Sas népzenei együttes, a Celtic Feet és a Teletinik tánccsoportok, valamint a Royal Team könnyűzenei együttes előadásait is megtekinthetik a jelenlévők. 20.45-től kezdődnek az esti koncertek. Előbb Axandra és Dj Alexya lépnek színpadra, majd Dj Project szórakoztatja a nagyérdeműt. Várhatóan 22 óra után a magyarországi Zanzibar rockegyüttes koncertezik. A városnapot éjfélkor tűzijáték zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!