ERDON Helyi hírek

2010.08.06. 16:33

Támogatják a Franczia családot

<p>A vasárnap délután Túrterebesen történt, kettős halállal végződő, súlyos közlekedési balesetben elhunyt édesapa özvegyét és kislányát támogatni fogja az önkormányzat és az egyházak is.</p>

Amint arról hétfői lapszámunkban beszámoltunk, vasárnap délután 17 óra körül Túrterebesen, a járdán gázolt halálra egy édesapát és kisfiát egy Audi típusú személygépkocsi huszonéves sofőrje. A kettős halállal végződő balesetben elhunyt a harminchat esztendős Franczia Gábor és hat éves kisfia, Szabolcs is. Ai személygépjármű a túlzott sebesség miatt irányíthatatlanná vált, az autó sofőrje pedig emiatt elvesztette uralmát a jármű fölött és a gépkocsi lesodródott az úttestről a járdára, ahol elütötte a római katolikus vallású édesapát és kisfiú gyermekét. A gázoló autó, miután halálra gázolta a két személyt, oldalára borulva állt meg a járdán.

Mindannyian segítenek

A Túrterebesen történt, két halálos áldozatot követelő, súlyos közlekedési balesetben elhunyt néhai Franczia Gábor özvegyét és öt éves kislányát teljes támogatásukról biztosítja a közeljövőben mind a túrterebesi önkormányzat, mind a település keresztyén felekezetei – tudtuk meg ezeknek vezetőitől. Gyákon Viktor alpolgármester lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat 700 lej gyorssegéllyel járul hozzá a temetkezési költségekhez, amely gyakorlatilag a koporsók árát fedezi. Ilyés Csaba, római katolikus plébános kifejtette, hogy mivel az elhunytak az egyházközség hívei voltak, így a legmesszebbmenőkig készek támogatni a hátramaradottakat. Bár ennek mikéntjéről a holnapi egyháztanácsosi gyűlés hoz majd végleges határozatot, de a tervek szerint az augusztus 29-i, vasárnapi szentmise perselypénzének teljes összegét fogják felajánlani az özvegy édesanyának és gyermekének. Zelicskovics József, görög katolikus parókust is megkérdeztük, aki válaszában elmondta: volt már szó arról, hogy gyűjtést szerveznek a Franczia családnak, de végleges döntést a vasárnap megtartandó túrterebeshegyi búcsú után hoznak majd. A túrterebesi református lelkipásztor, Somfalvi Edit ezekben a napokban éppen nyári szabadságát tölti. Őt még mobiltelefonján sem tudtuk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!