ERDON Helyi hírek

2010.08.17. 10:55

Politikai alapon?

<p>A PD-L színekben hatalomhoz jutott tagok nem hazudtolják meg magukat. Egyetlen hónap sem telhet el Szatmár megyében és a megyeközpontban anélkül, hogy az amúgy kiegyensúlyozott RMDSZ és liberális városvezetés döntéseinek ne akarna keresztbe tenni a nagyobbik kormánypárt helyi ereje.</p>

Mivel közeledik az iskolakezdés és ezzel együtt lejár néhány tanintézmény vezetőjének a mandátuma, most éppen ezen a fronton „támadnának” azzal, hogy a jelenlegi, az évek során vezetői képességeiket bizonyított személyeket lecserélnék a sajátjaikra. Ezen döntés mögött természetesen politikai indokok húzódnak meg. „Úgy gondolom, hogy ez felrúgása annak a megegyezésnek, hogy az oktatási intézmények sorsába az önkormányzatok is beleszólhatnak, ha már ők a fenntartói” - mutatott rá a korábbi megegyezés egy pontjára Kereskényi Gábor alpolgármester, aki egyben az egyetem előtti oktatásért felelős bizottság vezetője is. Hozzátette, hogy a jelenlegi rendszer szerint a főtanfelügyelőnek jogában áll mindenféle előzetes egyeztetés nélkül kinevezni egy évre azt, akit ő szeretne, de a készülőben lévő tanügyi törvény éppen ezt  a jogot szeretné áthelyezni egy bizottság kezébe, amelyben az önkormányzat mellett véleményezési jogot kapnának az intézmény és a szülők képviselői is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!