ERDON Helyi hírek

2010.08.16. 08:46

Idősek otthonát avattak Tasnádon

<p>Szatmár megye - Szombaton avatrák fel Tasnádon a Boldog Bogdánffy Szilárd nevet viselő, idősek számára elkészített napközi otthont.</p>

A Caritas segélyszervezet helyi és regionális vezetői, Szatmár megye vezető tisztségviselői és politikusai, a tasnádi történelmi egyházak képviselői is jelen voltak szombaton a tasnádi Boldog Bogdánffy Szilárd idősek napközi otthonának ünnepélyes felavatásán. Dr. Czier Tibor, a Caritas segélyszervezet tasnádi vezetője ünnepi beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik az otthon létrehozásában bármilyen formában is segítő kezet nyújtottak. „Külön köszönet és hála a holland Zusters Franciscanessen nővérek szervezetének, a Lahnstein-i Kolping szervezetnek és személyesen Karl Heinz-Ottónak, hiszen az ő öltete vol e nagyszerű létesítmény megvalósítása” – fejtette ki dr. Czier, majd kiemelte a Szatmár Megyei Tanács hathatós segítségét is. Ugyanakkor elmondta, hogy a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Tasnádi Városi Kórház és a helyi polgármesteri hivatal és az önkormányzat segítsége is nélkülözhetetlen volt a tervek megvalósításában.
 
Öregjeink megbecsülése
 
Az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének részéről Varga Attila parlamenti képviselő leszögezte, hogy egy társadalom fejlettsége többek között abban mutatkozik meg, hogy annak fiatalsága és a középkorosztály mennyiben tudja megbecsülni az idős generációt. Varga rámutatott, hogy a felavatandó idősek otthonának létrejötte éppen annak a bizonyítéka, miszerint a tasnádiak pártfogásukba vették, és ezzel együtt készek tisztelni és megbecsülni öregjeiket. Az avató ünnepségen beszédet mondott még Alexandru Cobzaru, a Caritas Konföderációjának vezérigazgatója és Rajna József apát-kanonok, a Caritas nagyváradi székhelyű regionális igazgatója is, akik köszöntőjükben méltatták az esemény jelentőségét. Ezt követően a tasnádi történelmi egyházak vezetői felavatták, illetve megáldották az otthont, ahol jelenleg tizenhárom idős személyt gondoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!