ERDON Helyi hírek

2010.08.10. 13:10

Csorda módjára tolakodnak az útlevélosztályon

<p>Nem tájékozódnak kellően azok, akik kora reggel tolakodnak a Szatmár Megyei Útlevélosztály Petőfi Sándor utcai székhelyének kapuja előtt. Nem tudják, hogy hétfőtől sorszámot osztanak.</p>

Továbbra sincs rend reggelente a Szatmár Megyei Útlevélosztály szatmárnémeti székhelye előtt, ennek legfőbb oka, hogy sokan nem tájékozódnak kellően, mielőtt ügyintézésre indulnak. Erről magunk is megbizonyosodtunk, ugyanis kedd reggel több személyt is megkérdeztünk arról, hogy tudják–e: hétfő óta sorszámot osztanak, így naponta legtöbb száz útlevélkérelmet fogadnak el a hivatal munkatársai. A válasz egyhangú volt: nem halottak ilyesmiről, mégis úgy gondolják, csak a sajtó nyomására lehet rendet teremteni, szerintük a hatóságok inkompetenciája miatt alakult ki a helyzet. „Avasfelsőfaluból jöttem, hogy okirataimat rendezzem. Beismerem, nem olvastam az újságba az új rendelkezésről. Kisbabával vagyok, de látom, többen vannak hozzám hasonló helyzetben. Nem értem, miért nem lehet civilizáltan viselkedni, és sorban állni. Mi értelme van ennek az egész cirkusznak, miért kell csorda módjára viselkedni. Van aki nem az útlevelét akarja intézni, mégis ott kell tolakodjon a tömegben, hogy bejuthasson. Külön sort kéne alakítani azoknak, akik útlevélkérelmüket szeretnék benyújtani, és külön sort azoknak, akik egyéb ügyeiket kell intézzék” – panaszolta egy nő.
A Petőfi Sándor utcában levő útlevélosztály bejáratánál kora reggel hatalmas volt a tolongás és lökdösődés. Még a csendőrök segítségére is szükség volt a rend fenntartására. A közúti forgalom csak nehézkesen zajlott, ugyanis a kérvényezők elfoglalták az úttest egyik sávját. Mint ahogy az avasfelsőfalui nő is mondta, a „sorban állók” nem csak útlevél kérvényezők voltak, ugyanis olyan személyek is vártak, hogy bejuthassanak az épületbe, akik személyazonossági vagy gépkocsivezető–jogosítvány rendezésének ügyében érkeztek. Ugyanis egy épületben működik a Szatmár Megyei Útlevélosztály, a Lakosságnyilvántartó és Személyi Igazolványokat Kibocsájtó Hivatal, illetve a Gépkocsivezetői Jogosítványokat Kibocsájtó és Gépkocsibejegyzési Osztály. Így teljes volt a káosz, és amint valaki a „hátsó sorból” bejutott a kapun, függetlenül attól, hogy milyen ügybe jár az épületbe, zendülés volt a többiek részéről.
Az útlevélosztály munkatársai nem tudtak egyebet mondani, minthogy türelmet kérnek a lakosság részéről. Arról viszont nem tehetnek, ha kérelmezők civilizálatlanul viselkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!