ERDON Helyi hírek

2010.07.02. 09:27

Nyugdíjasok kívánságlistája

<p>Szatmár megye - A nyugdíjasok elnöke, Mircea Marian hónapról hónapra újabb kérésekkel áll elő a szociális párbeszéden.</p>

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnap tanácskozást tartott Radu Giurca prefektus irányításával, ahol Marian Mircea, a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesületének elnöke elmondta, a nyugdíjasok szeretnék meglátogatni a vetési ipari parkban működő napelemgyárat, melynek megszervezéséről a prefektusi hivatal gondoskodik majd. A megbeszélésen jelen volt Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is, akitől azt kérte Mircea Marian, hogy biztosítsanak 500 ingyenes utazási jegyet a nygdíjasoknak a Transurban járatain, és hetente egyszer-kétszer gondoskodjanak a nyugdíjasok Ákosra vagy Krasznamihályfalvára való szállításáról. Marian azt mondta, ha ezen kéréseket teljesíti Ilyés, akkor garantáltan 500 szavazata lesz a következő helyhatósági választásokon. A polgármester kissé hevesen reagált erre a felvetésre. Elmondta, ő nem csak a választások alkalmával polgármestere a városnak, hanem időközben is, de meg kell érteniük a nyugdíjasoknak, hogy a mostani gazdasági helyzetben nem biztos, hogy fedezni tudja a nyugdíjasok által kért dolgokat. Ilyés elmondta, hogy ingyenesség nem létezik, mindennek ára van, és azt valakinek ki kell fizetnie. Akkor, amikor a kiadásokat 20 százalékkal csökkentenie kell a helyi önkormányzatnak, nem látja miből tudná fedezni ezen követeléseket. A heti járatokkal kapcsolatban azt mondta, minden tőle telhetőt megtesz az ügy pozitív elbírálása érdekében, de nem ígér semmit. Érdekes volt ugyanakkor Mircea Marian azon kijelentése, miszerint téves információ jelent meg a sajtóban arról, hogy egy magyar mentette meg a nyugdíjasokat a nyugdíjak csökkentésétől, mivel a döntést öt alkotmánybíró hozta meg, nem egy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!