ERDON Helyi hírek

2010.07.30. 16:02

LAN-party kezdőknek és haladóknak Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - A videójátékok és a játékkonzol használók világát néha nehéz megérteni, főleg annak, aki egyszer sem próbált meg ebbe betekintést nyerni.</p>

Mielőtt bárki lenézéssel beszélne játékvilágról, illene megtudnia, hogy a játékok fejlesztése manapság egy hollywoodi szuperfilm árával vetekszik, és minden olyan új technológia megtalálható benne, amit csak a fejlesztők meg tudnak valósítani. A játékvilág rossz imázsának egy részét az okozhatja, hogy sok fiatalt egész egyszerűen órákra a számítógép képernyője elé tudja szegezni az élmény. A szülők eközben nem gondolnak arra, hogy a játék során fejlődik a csemete probléma megoldó és az önálló döntéshozatali képessége miközben ismerkedik a számítógépes környezettel, amely a huszonegyedik században már elengedhetetlen része életünknek. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a játékkonzolok már nem csak játékra valók: képek, filmek és zenék tárolására és lejátszására is alkalmasak, és emellett internetes tartalmak is megjeleníthetőek rajta. A Sony legújabb, Playstation 3 konzolja amellett, hogy játékélményben túltesz elődjén egyéb extrákat is kínál: online játéklehetőség és chatelés, a DVD mellett Blue-ray disc olvasása. Az XBox-játékosok szerint multimédiás funkcióit tekintve ez a készülék többet tud a többi konzolnál, divx-filmek és mp3 lejátszására is képes.

Ilyenformán az egész családé lehet a konzol, és a szülőknek segítségére lehet abban a sokrétű felhasználási lehetősége abba, hogy elejét vegyék annak, hogy a gyermek ne vigye túlzásba a számítógépes vagy konzolos játékokat. Bár a játékpiacon évek óta ádáz harc dúl a Microsoft fejlesztette Xbox és a Sony PlayStation között, Szatmárnémetiben már teljesen mindegy, hogy Xbox360-as vagy PS3-as konzolod van, esetleg még mindig PC-t használsz, mert mindegyikhez megvásárolhatod az utóbbi években megjelent játékokat a No Prisoner Game Club videójáték üzletben. A választékban közel hatszázféle játék közül keresheted ki azt, ami mind árban, mind fejlesztésekben megfelel az igényeidnek. Nem is beszélve arról, hogy nem mindegy, hogy akció-sportjáték vagy szimulátor kedvelő vagy. Játékok kaphatóak már 50 lejes ártól, de a Ioan Slavici 46. szám alatt beszerezhetitek az ezekhez szükséges konzolokat is. Azoknak pedig, akik hálózatban szeretnének játszani a barátokkal 12 és 24 óra között négy PS3 konzol áll rendelkezésére, ahol 5 lej/órás áron részesülhetnek a játékélményben. Honnan tudhatod, hogy ez a te helyed? Lépj be az udvarra, és a kerítésre álmodott és festett graffitik máris átrepítenek a videójátékok nyújtotta élményvilágba.

Címkék#LAN#játék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!