ERDON Helyi hírek

2010.07.04. 12:28

Ökumenikus ima a vártemplomban

<p>Nagyvárad - Jakabffy László mérnök szervezésében a július 2-4. között zajló X. Várnapok keretében szombat délelőtt ökumenikus ünnepséget szerveztek a vártemplomban.</p>

A templomi ünnepséget Szent László királyunk, a vár és városunk alapítójának tiszteletére és emlékére rendezték. A csekély számú érdeklődőt Jakabffy László főszervező köszöntötte, majd Mons. Fodor József  római katolikus  általános helynök olvasta fel a Szent Máté könyvéből vett evangéliumi részletet. Beszédében Szent László érdemeit méltatta, kiemelve példamutató életvitelét, azt, hogy nem csupán kiváló hadvezér és uralkodó volt, hanem imádságos lelkülettel, Isten iránti hűséggel és szeretettel igyekezett jobb és boldogabb jövőt teremteni.

Alázat és engedelmesség

Gavril Buboi  görög katolikus  esperes arra hívta fel a figyelmet: Krisztus családjához tartozunk mindannyian, ezért fontos, hogy a hit emberei legyünk, és a keresztény egységre törekedjük a felekezeti sokszínűségben. Szűcs Imre lelkipásztor, a Nagyváradi Református Gyülekezeti Szövetség elnöke hangsúlyozta: sohasem szabad megfeledkeznünk arról, hogy Szent László is az erejét Istentől kapta, mert csakis akkor tudjuk minden szempontból jobbá tenni az életünket, ha tőle kérünk és kapunk segítséget. Csabay Árpád  evangélikus-lutheránus  segédlelkész Péter apostol egyik felszólítását idézve arra mutatott rá: az egységre törekvés, úgy az egyházi, mint a világi életben nem megy magától, ehhez alázatra és Isten iránti engedelmességre van szükség.

A rendezvényen közreműködött a Kiss Törék Ildikó- Varga Vilmos színészházaspár és Kristófi János orgonaművész.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!