ERDON Helyi hírek

2010.07.23. 17:14

Újabb botrány Gencsen

<p>Szatmár megye - Nagy port kavart a Gencsi Református Egyházközség által a magyarországi árvízkárosultak javára gyűjtött pénz késedelmes átutalása.</p>

Egy magát megnevezni nem kívánó gencsi olvasónk telefonon azzal a panaszával kereste meg szerkesztőségünket, miszerint felháborítónak tartja azt a tényt, hogy a Gencsi Református Egyházközség által a magyarországi árvízkárosultak javára gyűjtött több mint két ezer lejes pénzösszeg nem jutott el időben a rászorulókhoz. Mint megjegyezte, a gencsi reformátusok nem a feleslegükből adtak pénzadományokat a katasztrófát szenvedetteknek, hanem családjaik költségvetését kurtították meg önzetlen szeretetből azért, hogy minél hamarabb segíthessenek a bajbajutottakon. Ennek az összegyűjtött pénzadománynak a heteken át tartó visszatartását embertelenségnek nevezte felháborodott olvasónk.
 
Részletre kellett
 
Az ügyben telefonos megkeresésünkre Szomor Attila, a Gencsi Református Egyházközség lelkipásztora elmondta, hogy valóban megkésett az összegyűlt 2147 lej átutalásával. Mint kifejtette, a pénzadományt legkésőbb június 28-ig át kellett volna utalnia a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlájára, ám ezt az átutalást csak július 21-én, szerdán tette meg. Kérdésünkre, hogy miért nem történt meg időben a pénz átutalása, a lelkipásztor két indokot hozott fel. Először arra hivatkozott, hogy éppen nyári szabadságát töltötte az elmúlt időszakban, majd később elárulta, hogy autórészletének és telefonszámlájának sürgős kifizetése miatt hozzá kellett nyúlnia az összegyűjtött pénzhez. Az ügy kapcsán Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese elmondta, hogy bár ezidáig semmilyen hivatalos feljelentés nem érkezett a gencsi lelkész ellen, de egyoldalú személyes panaszával már valaki megkereste a témában, ezért még a közeljövőben kinevez egy vizsgáló bizottságot. A botrány miatt több gencsi református azonnali távozásra szólította fel a lelkipásztort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!