ERDON Helyi hírek

2010.07.16. 08:30

Csináld magad fesztivál Darócon

<p>A Partiumi Híd Fesztivál nem csak a nemzettudat erősítésben, hanem a szervezési bakikban is hagyományt teremtett Szatmár megyében. Ám ez nem árt a hangulatnak.</p>

Ha nem is sikerült ellehetetleníteni a Partiumi Híd Fesztivált, de a hirtelen helyszínváltoztatás, a szervezők tavalyról ismert "szakértelme", valamint a szervezőkre uszított ellenőrző hatóságok együttesen megtették a hatásukat. A megnyitó gyalázatosan sokat késett, de a várakozás közben volt idejük a fesztiválozóknak megismerkedni egymással, és bár nem tudták, hogy a közösség építő jellegéről fog szólni a nyitó áhítatban Somfalvi Edit túrterebesi lelkipásztor, mégis megtették azt: közösséget építettek, barátságok szövődtek, amelyek a későbbiekben elvezethetnek az újkori tornyok, szűkebb értelemben az egyház, tágabb értelemben a nemzet építéséhez. Mert ez a fesztivál erről is szól: építésről. Az áhítatot követően az érpataki asszonykórus bemutatója emelte a hangulatot, majd a tervezettnél egy órával később, de sor került arra a kerekasztal beszélgetésre, amelynek díszvendége Vona Gábor, a Jobbik Magyarországélrt Mozgalom elnöke volt. A nehézkes kezdetet a felfűtött hangulatú előadásszámba menő kerekasztal beszélgetés feledtette valamelyest. A mai napon azonban 11 órától egymást követik estig azok az előadások, amelyek mindegyike egy kicsiny szelete annak az információhalmaznak, amelyek alapvetően szükségesek ahhoz, hogy valaki megértse azt, hogy miért szenved a Kárpát-medencében élő magyarság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!