ERDON Helyi hírek

2010.06.07. 15:25

Nem sikerült megölniük magukat

<p>Nagyvárad – Leugrott a hídról egy személy Váradon, a másik vonat elé feküdt – mindketten életben maradtak.</p>

Közülük az előbbi egy nő volt, aki egészségügyi források szerint pszihológiai problémákkal küzd. Vasárnapról hétfőre virradóra ugrott le a Dacia hídról, hogy véget vessen életének. A mentősök azt tudatták, hogy végül egyszerűen partra úszott, és mindenféle fizikai sérülés nélkül megúszta az esetet. Mi több, nem is emlékezett pontosan arra, hogy mi történt vele. Mindazonáltal kórházba szállították megfigyelésre, mivel körülbelül 10 métert zuhant. A kórházból a pszichiátriára szállították tovább, jelenleg ott kezelik.

Hétfőn 14 óra körül egy másik személy próbált öngyilkos lenni Váradon. A Dinamo strand mellett a Făcliei utcán áthaladó vonatsínekre állt: tarkóra tett kézzel várta, hogy elüsse a Telegd felől közeledő tehervonat. Végül meggondolta magát, s pozíciót változtatott, a vonattal háttal várva végül a halált. A mozdonyvezető elmondása szerint az illető egyszerűen csak állt a vonat előtt, mozdulatlanul. A szerelvényt azonban időben sikerült lefékezni, úgyhogy a mozdony nem gázolta el az illetőt, csak maga alá gyűrte, ahonnan szinte azonnal kivették a mentősök. Úgy tudni, a férfi szatmári. Kórházba szállították megfigyelésre. Érdekesség, hogy a szemtanúk és a mozdonyvezető is határozottan azt állította, öngyilkossági kísérlet történt, a későbbi rendőrségi napi jelentésben viszont már az szerepel, hogy az illető „balesetet szenvedett, mert szabálytalanul kelt át a síneken”. Hozzátették azonban a rendőrök, hogy a körülmények pontos megállapítása még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!