ERDON Helyi hírek

2010.06.21. 11:53

Moldáv fotósok kiállítása Érmihályfalván

<p>Bihar megye - A kisinyovi (Moldova Köztársaság) Luceafărul Fotóklub tagjainak bemutatkozó kiállítása tekinthető meg egy hónapig az érmihályfalvi Padlás Galériában. A tárlatnyitót szombaton este tartották.</p>

A focivilágbajnokság szombat délutáni és esti mérkőzései között a televízió „engedélyezett” annyi szabadidőt, hogy sor kerülhetett az érmihályfalvi Padlás Galériában a kisinyovi Luceafărul Fotóklub tagjainak alkotásaiból összeállított bemutatkozó kiállítás megnyitójára. A házigazda Érmellék 2009Fotóklub nevében annak vezetője, Biró Károly köszöntötte a megjelenteket. Utóbbiak számát gyarapították azok az Amerikai Egyesült Államokból érkezett fiatalok, akik a helyi baptista közösség vendégeiként karitatív munkát végeznek a városban. A MoldovaKöztársaságbelieket senki nem képviselte, helyettük Biró Károly mondta el, hogy fotóklubjukat még 1967–ben alapították, és az akkori Szovjetúnióban is elismerést vívtak ki maguknak.

Vándorkiállítás

A Szovjetúnió „szétesése”, és országuk önállósodás után társult tagjai lettek a romániai fotószövetségnek, bemutatkozó vándorkiállításuk így jutott el Arad után Érmihályfalvára, ahonnan Margittára viszik tovább. A 17 fotós képein egy számunkra ismeretlen világ elevenedik meg, fogalmazott Biró Károly, aki reményét fejezte ki, hogy az érmihályfalvi fotósoknak is lesz alkalmuk viszonozni a kiállítást. A kiállított fekete–fehér és színes tájképek, portrék, aktok, csendéletek egy hónapig tekinthetőek meg, a megnyitón közreműködött a kultúrház citerazenekarának két (Török Sándor és ifj.Lupsa János) tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!