ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 18:11

Mega Mall Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Ősszel elkezdődnek a mall építésének munkálatai, miután az osztrák érdekeltségű Real Magnum vállalat képviselői leadták az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentációt.</p>

Ilyés Gyula polgármester tegnap megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy legkésőbb ősszel kezdetét veszik a Golescu híd lábánál, a Constantin és Elena katedrális köré építendő Mega Mall építési munkálatai, miután az kivitelező cég képviselői leadták az építkezési engedély kiváltásához szükséges dokumentációt. A Real Magnum cég a Real 4 you Immobilien Gmbh konzorcium tagja, mely Ausztriában, Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Szlovákiában és Csehországban tevékenyekedik. A beruházók hozzájárulnak Szatmárnémeti infrastruktúrájának fejlesztéséhez mondta Ilyés, mert a mall megközelíthetőségének érdekében egy fel- és egy lejárót alakítanak majd ki a Golescu hídon. A tervek között szerepel továbbá a Dunarii utca teljes felújítása, melyet meghosszabbítanak és a Golescu híd alatt összekötik azt a 16-os lakónegyedbeli Lalelei utcával. A mall szomszédságában épülő katedrális kanalizálási gondjait is átvállalja a kivitelező cég. A három emeletesre tervezett épület 22 000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkezik majd, ugyanakkor 750 parkolóhelyet alakítanak ki. „Szükség van Szatmárnémetiben egy mallra. Városrendezésileg egy fontos beruházás, mely másfél év alatt épül fel, melynek munkálatait előreláthatólag októberben kezdik el. Ha elkészül a mall, Szatmárnémeti egy modern és szép épülettel gazdagszik majd - nyilatkozta Ilyés.

Elkezdődnek a munkálatok
A polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jövő hét elején kezdetét veszi a 16-os lakónegyedben beígért rehabilitációs folyamat, ugyanakkor a Szatmárzsadány felé vezető útszakaszon is elkezdődnek a munkálatok. A 16-os lakónegyedben az első szakaszban a Fagarasului és a Brandusa utcákon végzik a felújítási munkálatokat, ezt követően pedig a tömbházak között két parkolót alakítanak ki. Ilyés elmondta, a napokban felszólítják a garázsok tulajdonosait, hogy távolítsák el a közterületről garázsikat, ellenkező esetben a hivatal szállíttatja majd el azokat, az ott található javakért pedig nem vállalnak felelősséget. A Szatmárzsadány felé vezető út rehabilitálása igencsak körülményes, melynek fedezésére a polgármesteri hivatalnak 40-50 milliárd lejes fedezete van. A 8 kilométeres útszakasz modernizálása során megerősítik az alapot, ahol ez szükséges, új aszfaltréteggel vonják majd be, és az útpadkákat is kiépítik, hogy az ne kerüljön állandóan víz alá az úttest. A munkálatok első szakaszában a vasúti átjáróig dolgoznak, és legkésőbb őszig a teljes út modernizációja befejeződik, mondta el Ilyés Gyula.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!