ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 12:32

Levezették az árhullámot

<p>Bihar megye - A Körösök Vízügyi Igazgatóság szakemberei az elmúlt napokban folyamatosan engedték le a telegdi, az alsólugasi, a fugyivásárhelyi és a berettyószéplaki tározókban lévő vizet, melynek köszönhetően sikerült levezetniük egy elég nagy árhullámot.</p>

Ennek betudhatóan június 23-án 99 köbméter/szekundum vízmennyiség jött le a Sebes Körösön Nagyváradon, s megemelkedett a folyó vízszintje.

Kolozs megyében Nemeszsuk környékén a víz elárasztotta az 1C jelzésű országutat, ezért lezárták ezt a szakaszt, és elterelték a forgalmat. Ugyanitt elöntött a víz 70 háztartást és 400 hektár földet. Csucsán keddről szerdára virradó éjszaka a vasúti közlekedés szakadt meg. Szerda reggeltől ugyan ismét járhatnak a vonatok, de forgalomkorlátozás lépett életbe.

A Szilágy megyei Nagyfalunál is elmúlt a veszélyhelyzet, szerda délelőtt csupán a Bihar megyei Bályoknál volt a Berettyó figyelmeztetési szinten. A komoly esőzések egyelőre szerencsére elmúltak, így tehát meteorológiai szempontból is javulni látszik a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!