ERDON Helyi hírek

2010.06.15. 13:13

Közvita a parcellaosztásról

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat új szabályzatrendszert dolgozott ki a fiatalok építkezésére szánt parcellák odaítélésére vonatkozóan. Erről a szabályzatról közvitát tartanak június 22-én délután három órától a nagyváradi városháza nagytermében.</p>

Addig is a polgárok elküldhetik észrevételeiket, megjegyzéseiket  a városháza ügyfélfogadói részlegére (23. terem) vagy interneten a spatrimoniu@oradea.ro emilcímre. A polgármesteri hivatal azért tartja szükségesnek módosítani a szabályzatot, mert sok fiataltól kénytelenek voltak visszavenni a már odaítélt telket, mert nem tettek eleget a szabályzat előírásainak.

Az új változat leglényegesebb eleme az, hogy a parcellagigénylőnek be kell mutatnia olyan iratokat, melyekből kiviláglik, hogy kellő anyagi erőforrást tud biztosítani a házépítés megvalósítására; az odaítéléstől számított három hónapon belül a haszonélvező köteles elkeríteni a kapott parcellát; a haszonélvezők kötelesek lesznek karban tartani a kapott telket a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!