ERDON Helyi hírek

2010.06.01. 09:04

Egy könyv új világot nyit

<p>Szatmár megye - A fenti mottóval június 1-től kezdve országos könyvadomány-gyűjtési akciót indított útjára a Román Posta. Szatmár megyében Piskoltnak gyűjtenek.</p>

A Román Posta Országos Igazgatósága június 1-től kezdve három hónapon át tartó jótékonysági akciót indított el Románia vidéki iskoláinak könyvtár-állomány bővítése céljából. A 2010. június 1. és szeptember 1. közötti időszakban az ország valamennyi postahivatalába el lehet juttatni mindazokat a könyvadományokat, amelyeket mind magán, mind jogi személyektől várnak. Minden megyei postaigazgatóság maga döntheti el, hogy területén melyik az a községi iskola, amelynek könyvtárát az őszi tanévkezdés alkalmával szeretné megajándékozni.

Piskoltnak gyűjtenek

Érdeklődésünkre május 31-éln, hétfőn a Szatmár Megyei Postahivatal vezérigazgatója, Nicoară Radu (képünkön) szerkesztőségünknek elmondta, hogy döntésük alapján a három hónapig tartó akció keretében a Piskolti Általános Iskola könyvtár-állományát fogják támogatni, ahol községi szinten (Piskolt, Reszege és Liget) mintegy 330, I-VIII. osztályos diák folytatja tanulmányait. „Véleményünk szerint ennek a nemrég teljesen felújított községi iskolának van a leginkább szüksége arra, hogy könyvadományainkkal támogassuk és ezáltal bővíthessük az itteni diákok tanulási lehetőségeit” - fogalmazott a vezérigazgató, majd hangsúlyozta, hogy a megye valamennyi postahivatalában elfogadnak könyvadományokat a piskolti diákok számára, amelyeket a begyűjtő központokba továbbítanak majd: így Szatmárnémeti 1-es, 3-as, 5-ös, 7-es, Nagykároly 1-es számú központjába, valamint Tasnádra, Avasfelsőfaluba, Sárközújlakra és Erdődre. „A 2010-2011-es tanév kezdetén e begyűjtő központokból egyszerre fogjuk Piskoltra szállítani majd az összegyűlt könyveket, amikor is hivatalosan átadjuk ezeket a Piskolti Általános Iskolának, a helyi önkormányzat vezetőségének jelenlétében” - fejtette ki a vezérigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!