ERDON Helyi hírek

2010.06.07. 12:32

Bérmálásban megerősítve és megszentelve

<p>Bihar megye - Harminckilenc fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét vasárnap Böcskei László megyés püspök az érsemjéni római katolikus templomban. A közös fotó készítését ebéd követte.</p>

Zsúfolásig telt vasárnap délelőtt az érsemjéni római katolikus templom, a fülledt melegben sokan a templom előtt, a kert árnyékából figyelték az eseményeket. A templom első padsorait az a harminckilenc fiatal foglalta el, kiknek Böcskei László megyés püspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. Előzőleg, a szentmise előtt a püspök már elbeszélgetett a gyerekekkel a templomkertben, és meggyőződött arról, amiről a misén Borsi Imre Lóránt helyi plébános is beszámolt: a bemutatott fiatalok felkészültek és méltóak a bérmálásra.

Rendhagyó hittanóra

Böcskei László szentbeszéde – ahogyan maga a püspök fogalmazott – inkább egy rendhagyó hittanóra volt, melyben a bérmálás fontosságáról beszélt, a magyarázatba kérdés–felelet formájában bevonta a fiúkat és lányokat, akik így a szülők, rokonok előtt is bizonyíthatták az említett felkészültségüket. „Nem sokszor fordul elő az ember életében, hogy a közössége elé állítják, és ott méltónak találják egy nagy feladatra. Most ez történt veletek: méltónak találtattatok a krisztusi nagykorúságra, és az egyház általatok megbízható tagokkal gazdagszik”, mondta zárásként a püspök, majd a hitvallástétel után sorban fogadta a bérmaszülőktől kísért gyerekeket a szentség kiszolgáltatására.

Kirándulni mennek

Az ünnepi szentmise után közös fotó készült, a fiatalok emléklapokat és könyvjutalmakat vehettek át, majd a közeli kultúrházban került sor a közös ebéd elfogyasztására. Borsi Imre Lóránt tisztelendő egyházközségének legifjabb tagjaival – mintegy újabb ajándékként az esemény emlékezetessé tételére – szerdán Révre kirándul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!