ERDON Helyi hírek

2010.06.13. 14:19

Bolojan lemondott!

<p>Nagyvárad polgármestere lemondott a Nemzeti Liberális Párt Bihar megyei szervezetében betöltött minden vezető politikai tisztségéről.</p>

Még el sem telt két hét azóta, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei szervezetének egyik alelnökévé választották, máris benyújtotta lemondását ebből a tisztségből Ilie Bolojan Nagyvárad polgármestere, aki ugyanakkor lemondott a területi szervezet állkandó bizottsági tagságáról is. Egyelőre csak találgatni lehet az okokat, ugyanis Bolojan maga nem hajlandó részleteket elárulni erről a döntéséről. Sajtóértesülések szerint Bolojan elégedetlen volt a PNL Bihar megyei kongresszusának lezajlási mófjával, amelyen egyesek vélhetőleg megszegetek néhány korábbi egyezséget. Ennek eredményeképpen a megyei szervezetben a nagyváradi és az élesdi körzet hátrányára más régiók kerültek jobb képviseleti helyzetbe. Hogy már a kongresszus előtt is feszült lehetett a viszony Bolojan és a párton belüli egyes körök között, azt jól mutatja az a tény is, hogy utolsónak, azaz kilencediknek választották meg a megyei PNL alelnökének, még a Bihar Megyei Tancás elnöke, a néhány hónappal korábban a párt megyei alelnöki funkciójától megfosztott Radu Tirle is több szavazatot kapott nála a kongresszuson. Jelenleg Ilie Bolojan csak a párt nagyváradi szerevzetének elnöki tisztségét tölti be. Bolojannal együtt egyébként lemondott a párt megyei állandó bizottsági tagságáról Florin Birta, a Városi Sporklub (CSM) igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!