ERDON Helyi hírek

2010.06.03. 13:03

Biharban nem folytatják a tanügyi sztrájkot

<p>Bihar megye - Bár országos szinten a négy legnagyobb tanügyi szakszervezet szerdai ülésén az általános sztrájk folytatása mellett döntött, Biharban felfüggesztik az egységes tiltakozást.</p>

A négy legnagyobb tanügyi szakszervezet az álatalános sztrájk folytatása mellett arról is döntött, hogy a tanárok nem írnak be jegyeket a naplóba, nem vizsgáztatnak, vagyis akár a tanévet is befagyasztják, ha nem változik számukra kedvezően a helyzet. A tanügyisek bérszintjének megőrzése mellett Daniel Funeriu tanügyminiszter lemondását is követelik. Ioan Ţenţ  Bihar megyei vezetője azonban kifejtette:  mivel Bihar megyében csak 915 ember, azaz a tanügyben dolgozóknak kevesebb mint a tíz százaléka vett részt a május 31-iki általános sztrájkban, ezért itt továbbra is fel van függesztve az általános tanügyi sztrájk. „Én nem vonulhatok hadba három emberrel. Ha több mint ötven százalék vett volna részt, akkor más let volna a helyzet” - magyarázta Tent, hogy miért tartott ki az általános sztrájk felfüggesztése mellett, annak ellenére, hogy országos szinten a tiltakozások folytatása mellett döntöttek. A szakszervezeti vezető hozzátette, hogy amint aBihar megyei tanügyiseknek több mint az ötven százaléka jelezni fogja ebbéli szándékát, akkor Biharben is újrakezdik a sztrájkot. Ţenţ  hozzá tette, hogy Bihar megye továbbra is részt vesz abban az országos tüntetéshullámban, melyben váltószerűen,  minden nap tíz megyében szerveznek tüntetéseket.

 
Pap István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!