ERDON Helyi hírek

2010.05.01. 14:26

Vendégek a Szt. Márton Otthonban

<p>Bihar megye - Csütörtök délután a Vár–lak egyházmegyei keresztény ifjúsági csoport tagjai újra meglátogatták a nagyváradi Szent Márton Otthon lakóit.</p>

A Vár–lak csoport tagjai rendszeresen meglátogatják a nagyvárad–szőlősi Szent Márton Otthon lakóit, például ünnepekkor. A csütörtöki látogatásra az akkor még előttünk állt anyák napja adott alkalmat, mondta el kérdésünkre Balázs Hajnalka programfelelős. A Generációk találkozása címet viselt eseményre a fiatalokat nem csak Vakon Zsolt  ifjúsági lelkész, püspöki titkár kísérte el, de a Szent László Gimnázium II. B. osztályának hét diákja is, Módi Blanka nővér vezetésével.

Ajándékkal érkeztek

A Vár–lak tagjai zenével és énekekkel, míg a kisiskolások versekkel készültek az idősekkel való találkozásra, utóbbiak műsoruk végén képeslapokat és gyöngyvirágot ajándékoztak a hallgatóság tagjainak. A versek sorában hagzott el Sík Sándor A legszebb művészet című költeménye, ebből valóak az alábbi sorok: „A legszebb művészet tudod mi, / Derült szívvel megöregedni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!