ERDON Helyi hírek

2010.05.03. 11:37

Szerelem a Kárpátok alatt

<p>Nagyvárad - Vasárnap este a Gong Alapítvány szervezésében a Szakszervezetek Művelődési Házában lépett fel a budapesti Honvéd Táncszínház, mellyel véget ért az idei, XIX. Festum Varadinum ünnepségsorozat.</p>

Vasárnap este a Gong Alapítvány szervezésében a váradi Szakszervezetek Művelődési Házában lépett fel a budapesti Honvéd Táncszínház, a Csárdás!- A Kelet Tangója című produkcióval. A Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető által rendezett-koreografált táncdráma méltán aratott nagy sikert a jelenlevők körében, hiszen egy igen látványos és dinamikus, vérbeli magyar előadást láthattak a nézők. A bő egy órás program során tizenkét pár lépett színpadra, élőzenei kísérettel. A ruhák igen szépek voltak (kiváltképpen a kalotaszegi népviseletek), a táncosok pedig többször átöltöztek.

Szerelmi háromszög

A cselekmény korhoz nem köthető történetet dolgozott fel, mely egy szerelmi háromszög konfliktusaira épült. A Kárpát-medencei "lovestory" autentikus magyar, illetve nemzetiségi táncok gyűrűjébe ékelve építkezett és vált teljessé a műsor végére. A vezérmotívum egy kalotaszegi mennyegző volt, melyet két táncházi jelenet foglalt keretbe. Az izgalmas, érdekes és magával ragadó események élvezete közben ugyanakkor az egybegyűltek a táncosok vírtuóz előadásmódjában is gyönyörködhetek. A színvonalas, sodró lendületű előadás jutalma álló vastaps volt. 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!