ERDON Helyi hírek

2010.05.31. 13:43

Órákon át tombolt a közönség

<p>Szatmár megye - Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere nem tévedett, amikor olyan előadókra szavazott, akik főleg a fiatalok körében ismertek: tízezres — főleg tinikből álló — tömeg tombolt órákon át a színpad előtt.</p>

Ismert és kevésbé ismert rockdalok és balladák hangzottak fel a színpadról szombaton kora délután Szatmárnémetiben, a városnapi rendezvényen. A megyeszékhely hollandiai testvérvárosának rock bandája, a Moonyard mozgatta meg a szenvedélyeket jó negyven percen keresztül, de az utolsó daluk alatt felhangzó sikítási hullám már nem annyira nekik szólt, mint a közben megérkező első sztárfellépőnek, a Connect R-nek és táncosainak. A színpadot kordon választotta el az időnként őrjöngve a fellépő nevét kiabáló tinilányoktól. A kordonon belül marcona csendőrök igyekeztek gátat szabni a rajongók azon igyekeztének, hogy tömegével árasszák el a fellépőt autogrammért esdekelve. A színpadra lépő izmos alak és nem kevésbé kigyúrt táncosai igazán vaddá tették a hangulatot. Köszönhető ez azoknak az obszcén és szexualitással megtűzdelt mozdulatsorokkal, amelyek nemhogy az itteni közönségnek, de semmilyen jó ízléssel rendelkező személynek nem javallott. Még nem sötétedett be, így biztosan látták, hogy a „szeretlek", „megőrülök érted", „vigyél magaddal" felkiáltásokkal megtűzdelt sikítások 12-14 éves kislányoktól erednek. Tehát éppen olyanok előtt lejtették násztáncnak is beillő vonaglásukat, akik miatt a televízióban megjelentetik a karikában a korosztályt, aki még nézheti az adott műsorszámot. A tinik sikítása gerjesztőleg hathatott a fiúkra, mert majd szétverték a színpadot. Ami csak azért maradhatott egyben, hogy menedéket nyújtson az autogrammosztásban megfáradt Smileynak, aki egyben a következő fellépő is volt. A korábban a Simplu nevű formáció és a Dansez pentru tine műsorból megismerhetett sztárt nem kevesebb rajongással fogadták mint elődjét, de azután keserű pillanatokat okozott goromba visszautasításaival. A Szatmárnémeti városnapok programszervezői a fellépő zenekerokat úgy válogatták össze, hogy minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő stílust. S bár az élőzenéhez, annak varázsán túl hozzátartoznak a technikai szünetek is, mindazok, akik szombat éjszaka türelmesek voltak, feledhetetlen élménnyel térhettek haza Keresztes Ildikó, illetve a Proconsul koncertjét követően. Keresztes Ildikó és zenekara mérhetetlen életkedvet sugárzott a szombat esti koncerten. Zenéjük, közvetlen és dinamikus előadásmódjuk rajongók hadait vonzotta a színpad elé, akik végigénekelték a koncertet. Keresztes Ildikó ismerősként köszöntötte a szatmáriakat, hisz 2006-ban már fellépett a megyeközpontban. A marosvásárhelyi származású előadó románul is köszöntötte a rajongókat. Az igazi nagy siker természetesen az LGT feldolgozás volt, A királyé nem leszek viszhangzott szatmárnémeti központjában. Keresztes Ildikó nagyon leleményesen felkonferálta az őket követő Proconsul együttest, majd a színfalak mögött össze is ismerkedett a román együttes frontemberével. A Proconsul színpadi szereplését szintén nagy siker övezte, örökérvényű igazságokat megfogalmazó zeneszámaikra az idősebb és a fiatalabb korosztály együtt bulizott a városnapi zárókoncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!