ERDON Helyi hírek

2010.05.19. 13:59

Megkezdődött az egyetemista fesztivál

<p>Nagyvárad - Szerda délelőtt az Állami Egyetem dísztermében, ünnepélyes keretek között kezdetét vette az idén első alkalommal megszervezett Studfest elnevezésű nagyszabású rendezvénysorozat.</p>

Ma délelőtt vette kezdetét a szervezők által csak minden idők legnagyobb nagyváradi egyetemista fesztiváljaként emlegetett Studfest a nagyváradi Állami Egyetemen. A fesztivál gazdag programmal várja az érdeklődőket: könyvbemutatók, színház, koncertek, kiállítások, szabadtéri mozizás, csillagfigyelés, flash-mob, falmászás, sportrendezvények egyaránt lesznek, de nem maradnak el a bulik sem. A szervezők nevében Adrian Dume, az egyetemi hallgatók szenátusi képviselője köszöntötte az egyetem vezetőségét, a megyei és városi elöljárókat, illetve a szép számban megjelent egyetemistákat. Mint mondta: még a tavaly ősszel született a fesztivál megszervezésének az ötlete. Az azóta eltelt idő alatt nagyon sok energiát fektettek abba, hogy összejöjjön a színvonalas rendezvény. Elképzeléseiket úgy az egyetem, mint a város, illetve a megye vezetői is támogatták.

Gazdag programkínálat

Cornel Antal rektor a hallgatók felelősségtudatát és bátorságát emelte ki ünnepi köszöntőjében. Az elöljárók sorában Radu Tirle szólt a hallgatósághoz elsőként, aki a program változatosságára hívta fel a figyelmet. Gheorghe Carp a városvezetés képviseletében emlékeztetett, hogy a helyi tanács jelentős támogatással járult hozzá a fesztivál megszervezésével. Ez annak tudható be, hogy a szervezők egy nagyon jó pályázatot nyújtottak be, mellyel meggyőzték a bizottságot arról, hogy érdemes támogatni a kezdeményezést. Sorina Bradea az Alternative Alapítvány vezetője elmondta: a szervezők igyekezetének csak akkor lesz értelme, ha a diákság nagyszámban képviseli magát a rendezvényen. Az ünnepi köszöntők után Adrian Dume érdemoklevelet nyújtott át az egyetem vezetőségi tagjainak, illetve mindazoknak, akik felkarolták a nagyszabású rendezvényt. A rendezvény a Studentocratia elnevezésű egyetemi diáklap első számának bemutatásával zárult.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!