ERDON Helyi hírek

2010.05.14. 12:02

Illegálisan akart kijutni az országból

<p>Bihar megye - Egy személyszállító kisbusz hátsó, speciálisan erre a célra kialakított részében elrejtőzve akart átjutni a román-magyar határon egy 37 éves moldovai nő.</p>

A Bihar megyei Határrendészet közlemény szerint május 14-én, 00.30 órakor jelentkezett a borsi határátkelőnél a 29 éves, román állampolgárságú Lucian P. Az általa vezetett személyszállító Romániában volt bejegyezve, és a schengeni övezetbe tartott. Egy kockázatelemzés alapján a bihar megyei határőrök alaposan átnézték a járművet, és így fedezték fel a busz hátsó részében a speciálisan kialakított helyet, ahol egy nő rejtőzködött, így próbálva meg átjutni a határon. Mint kiderítették, a nő neve Ala D., 37 éves, a Moldovai Köztársaság állampolgára, és Németországba szeretett volna eljutni. Mind a sofőr, mind pedig az „utas” ellen büntetőeljárás indult, a nyomozás folytatódik az esetleges további bűntársak felderítése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!