ERDON Helyi hírek

2010.05.28. 11:40

A járdán parkolóknak is büntetést kértek a tanácsosok Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Ha a tanácsosok a sarkukra állnak, akkor lehetséges, hogy valamikor — más városokhoz hasonlóan — Szatmárnémetiben a közösségi rendőrök a szemetelők mellett a járdán parkolókat is büntessék.</p>

Mielőtt teljesen unalomba fulladt volna a Szatmárnémeti Helyi Tanács csütörtöki ülése néhány RMDSZ-es tanácsos olyan kérdéseket firtatott a tizenhét napirendi pont megtárgyalása után, amelyek a lakosság szélesebb rétegének érdeklődésére is számot tarthatnak. Dr. Láng László a tanácsülés előtt készített fotósorozatával kívánta bizonyítani azt, hogy míg a városvezetés által kijelölt fizetős parkolóhelyek üresen állnak, addig a találékony lakosok minden egyes négyzetcentimétert felhasználnak arra, hogy ingyen és büntetlenül parkolhassanak akár egész napon keresztül olyan területeken, amelyek rendeltetése egyértelműen nem ez lenne. Parkolnak a járdán, a zöldövezeten, és végül, de nem utolsósorban a közigazgatási palota körüli téren. Az RMDSZ-es képviselőnek azon kérdésére, hogy a közösségi rendőrség miért nem tesz az ügyben valamit, Ilyés Gyula, a megyeszékhely polgármestere csak annyit válaszolt, hogy ez már a közlekedésrendészet hatáskörébe tartozik. Érdekes azonban, hogy a tanácsosok közül nem is egynek van tudomása arról, hogy más vásárokban a közösségi rendőrök büntetnek ilyesfajta szabálysértésért is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!