ERDON Helyi hírek

2010.04.12. 14:47

Tisztább képet földügyben

<p>Bihar megye - Április 6-tól kezdődően a nagyváradi önkormányzat munkatársai ellenőrzik a telekadók adóbevallásain szereplő adatok valóságosságát.</p>

A hivatal munkatársai először azokat az adóbevallásokat nézik át, melyeken „nem termőterület” szerepel bevallott területtulajdonként, és mely területek után nem kell adót fizetni. Nem termőterületek kategóriájába tartoznak a homokos, köves, sziklás területek, a vízmosások, mocsarak, gödrök, lerakóhelyek. Az adóügyi kimutatásokban 121 olyan magánszemély szerepel, akik összesen 17,72 hektárnyi nem megadóztatott területet birtokolnak. Amennyiben tévesen kitöltött adóbevallásokat találnak az ellenőrök, akkor jegyzőkönyvet állítanak ki, melyen feltüntetik a terület valódi adóbesorolását, és felszólítják a tulajdonosokat, hogy a jegyzőkönyvek alapján egészítsék ki adóbevallásukat. Ha  a telektulajdonosok ezt nem teszik meg, akkor hivatalból megadóztatják őket, ráadásul 500-1000 lej birságra is számíthatnak. Ennek az akciónak a befejezése után azokat az adóbevallásokat fogják ellenőrzni, amelyek termőterületekről, gyümölcsösökről, szőlészetekről és legelőkről szólnak, harmadik szakaszban pedig a városba bevezető fő útvonalak mentén meg nem  művelt termőterületek tulajdonosainak adóbevallásait vizsgálják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!