ERDON Helyi hírek

2010.04.09. 08:14

Tegnap Szécsényben aláírták a testvértelepülési szerződést a pusztadaróciak

<p>Szatmár megye - Pusztadaróc község önkormányzata és a magyarországi Szécsény városának vezetősége tegnap Szécsényben aláírták a testvértelepülési megállapodásról szóló szerződést – tájékoztatta szerkesztőségünket Găman Mihai, Pusztadaróc község polgármestere.</p>

A község vezetője örömének adott hangot, hogy tegnap délelőtt a két település polgármesterének kézjegyével ellátott dokumentum alapján immár hivatalossá vált a testvérkapcsolat, amelynek köszönhetően sok közös programot szerveznek majd mindkét oldalon. „Egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk, meg kell ismernünk egymás szokásait, hagyományait és kultúráját, majd ezt követően az előttünk álló időszakban közös pályázatok által számos eseményre is sor kerül majd: elsősorban kulturális és hagyományőrző találkozókat fogunk szervezni, de a sport, a tanügy és más területen is lesznek majd közös programok” - fogalmazott Găman Mihai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!