ERDON Helyi hírek

2010.04.18. 14:53

Megkezdődött a brazil zenei fesztivál

<p>Bihar megye - Péntek délután a Posticum Ifjúsági, Egyházi és Kulturális Központ Szent Erzsébet kápolnájában került sor a kilencedik alkalommal megszervezett brazil komolyzenei fesztivál nyitókoncertjére.</p>

Ebből az alkalomból Thurzó Sándor József brácsaművész, a fesztivál művészeti igazgatója lépett fel Bálint Johanna és Thurzó Zoltán zongoraművészek közreműködésével. A brácsaművész, aki évek óta vendégoktatóként hangszeres és zenekari mesterkurzusok tart Braziliában tizenkét brazil zeneszerző művét szólaltatta meg a koncert során. Közülük többet személyesen is ismert avagy ismer az előadó, sőt néhány művet az ő tiszteletére dedikáltak. Annak ellenére, hogy a zeneművek többségének ez alkalommal volt az európai, vagy romániai ősbemutatója kevesen voltak kiváncsiak a nem mindennapi muzsikára. A teremben az előadóművészekkel és a sajtóval együtt alig féltucatnyian vettek részt. A zenei fesztivál 28-ig tart és változatos helyszíneken kerül megszervezésre, remélhetőleg nagyobb érdeklődés kíséretében.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!