ERDON Helyi hírek

2010.04.21. 09:15

Megbüntethetik a károkozókat

<p>Szatmárnémeti - „Azok a lakástulajdonosok, akik háztartásaikban nem tartják rendben a vízvezetékrendszert és ezáltal kárt okoznak másoknak, felelősségre vonhatók és büntethetők” - nyilatkozta szerkesztőégünknek Vasile Anderco.</p>

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Lakossági Ügyfélfogadó és Információs Központjának irodavezetője elmondta, a 2007/230-as számú törvény értelmében mindazok, akik sorozatosan kárt szenvednek mások hibája és felelőtlensége miatt, az ügyfélfogadó irodán személyesen és írásban panaszt tehetnek az elkövető ellen. „Minden kárbejelentést komolyan veszünk és részletesen kivizsgáljuk a káresetet egy szakértői csoport segítségével és a helyszínen tájékozódunk a kár valós voltáról” - mondta Anderco, majd hozzátette, ha bebizonyosodik a kár ténye, akkor a kárt okozót 500 lejtől 3000 lejig terjedő pénzbüntetéssel is sújthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!