ERDON Helyi hírek

2010.04.06. 09:24

Kivágás csak előírásszerűen

<p>Bihar megye - A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal értesíti a lakosságot, hogy csak az önkormányzat által kiadott írásos engedély beszerzése után lehet fákat kivágni, megnyesni, gyökerstől kiszedni.</p>

Ennek az előírásnak a megszegése magánszemélyek esetében 50-100 lej közötti bírságot, jogi személyek esetében 1000-10.000 lej bírságot von maga után. Az érdekeltek írásban kell benyújtsák kérvényüket a nagyváradi városházára, és a kérvényben fel kell sorolniuk az okokat, amiért ki akarják vágni vagy meg akarják nyesni a fákat. Emellett facsemetéket is igényelniük kell, ugyanis, minden egyes kivágott fa helyett minimum két csemetét kell ültetniük. A kérvényezőknek ugyancsak kötelességük értesíteni a városháza szakrészlegét arról, hogy átvették a facsemetéket. Lakótársulások esetében a kivágásról vagy megnyesésről szóló javaslatot először a lakótársulásnak kell benyújatni, melyet aztán ez továbbít az önkormányzathoz. A kérvényezők kötelesek lesznek a faültetési időszakban - tavasszal március 15 - április 15., ősszel október 15 - movember 15 között - elültetni a csemetéket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!