ERDON Helyi hírek

2010.04.28. 15:36

30 000 doboz cigaretta

<p>Szatmár megye - Az avasfelsőfalui határrendészek 30 000 euró értékű, ukrán zárjeggyel ellátott Jin Ling típusú csempész cigarettát foglaltak le.</p>

Az avasfelsőfalui határrendészet munkatársai április 27-én, éjfélkor járőrözés közben az ukrán határ közelében egy lovasszekérre lettek figyelmesek, mellyel több, fekete fóliába csomagolt dobozokat szállítottak. A szekér átvizsgálása során abban 30 bax (15 000 doboz) cigarettát találtak a határrendészek. Ennek okán a szekeret hajtó férfit és annak feleségét az avasfelsőfalui határrendészet székhelyére kísérték a vallomás felvétele és a további nyomozás miatt. A terep tüzetesebb átvizsgálása során a határőrök egy ismeretlen férfira lettek figyelmesek, aki nem állt meg a határrendészek szóbeli felszólítására, így azok a levegőbe lőttek, hogy ne sérüljön meg senki és a szomszédos állam határát se sértsék meg. A rossz terep- és látási viszonyoknak köszönhetően a férfinak sikerült elmenekülnie a helyszínről, azonban a határőrök az ukrán határtól 500 méterre még 30 bax (15 000 doboz) cigarettát találtak fekete fóliába csomagolva. A dobozok átvizsgálása során a határőrök összesen 60 bax, azaz 30 000 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott Jin LING típusú cigarettát találtak, melyek piaci értéke megközelítőleg 30 000 euró. A két román állampolgárt azonosították a 38 éves R. Irina és a 40 éves R. Petru, tartolci lakosok személyében, akik ellen csempészetben való bűnrészesség vádja miatt indítottak bűnvádi eljárást. Az ügyben a nyomozás folytatódik a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni nyomozóhatóság (DIICOT) ügyészeinek irányításával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!