ERDON Helyi hírek

2010.03.13. 10:48

Szakmai tapasztalat nélkül is lehet munkát vállalni

<p>Szatmár megye - Szatmár megyében továbbra sem elsősorban felsőfokú végzettségűek számára kínálnak állásokat. Jelenleg 278 szabad munkahely van.</p>

Szatmár megyében februárhoz képest valamelyest csökkent a szabad munkahelyek száma, amelyeket — a cégek törvényben leírt jelentési kötelezettségük alapján — a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tart nyilván. A megyében 278 személyt alkalmaznának. A szabad állások többsége, a korábbi gyakorlattal szemben, már nem a megyeszékhelyen található, hanem egyenlő arányban oszlik meg Szatmárnémeti és más városok között. Szatmárnémetiben 138 üres állás vár jelentkezőkre, akik közül 112 elég, ha középfokú végzettséggel rendelkezik, és mindössze 12 állás betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettség.

Tizennégy helyre pedig jelentkezhetnek olyanok is, akik semmilyen végzettséggel nem rendelkeznek. A megyében még mindig a textilipari szakmunkások a legkeresettebbek, de sok helyre várnak árumozgatókat és kereskedelmi képviselőket is. Nagykárolyban 21 személyt alkalmaznának, míg Avasfelsőfaluban még mindig igen nagy a kereslet, akár szakmai előképzettség nélküli, textilipari munkásokra is. Itt összesen 119 szabad munkahelyet hirdettek meg. Tasnádon és Turcon jelenleg nincsen megüresedett állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!