ERDON Helyi hírek

2010.03.19. 06:47

Ők jelentik a jövőt

<p>Nagykároly - Csütörtök délután felszentelték a nagykárolyi piarista nővérek által működtetett tanulóházat.</p>

Egyházi és világi tisztségviselők jelenlétében került sor a nagykárolyi piarista nővérek, Judit és Tünde nővér által irányított szociális napközi és tanulóház ünnepélyes felszentelésére. Az eseményen Nm. Ft. Schönberger Jenőpüspök is jelen volt, hasonlóan a nagykárolyi önkormányzat képviselőihez, a tanács több tagjához, illetve a Megyei Tanács képviselőihez. Az egykori Zárda épülete mögött található az az ingatlan, melyet a nővérek használata okán rendbe tettek, s ahol már folynak a foglalkoztatások, a hátrányos helyzetben lévő gyermekek felzárkóztatása és ezáltal egy jobb jövő biztosítása céljából.

Judit nővér ünnepélyes köszöntőjében mindenkit üdvözölt, majd röviden beszélt a tanulóház életéről, a mindennapokról. December elején kezdték meg a foglalkozásokat, három csoportban, harminc gyermekkel. A napi foglalkozások része a közös tanulás, a játszás és a közös étkezés is. Nagy szükség van az ilyen tanulóházakra, mert nagyon sok a rászoruló gyermek, akik így egy új esélyt kapnak az életben, hangzott el az eseményen.

A nővérek munkáját az egyház, az önkormányzat és számtalan önkéntes segíti. Általuk tudnak sikeresek lenni, segíteni a kis védenceket. A püspöki áldás előtt a jelenlévők is örömmel üdvözölték a kezdeményezést, majd kitartást kívántak a nővéreknek munkájukhoz, melyre Isten áldását is kérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!