ERDON Helyi hírek

2010.03.17. 07:29

Nem találtak bombát a Wizzair londoni járatán

<p>Temesvár - A Temesvári Nemzetközi Repülőgép irányítótornya jelentette szerda reggel, hogy egy repülőgép parancsnok, aki kezdetben nem akarta felfedni kilétét, arról értesítette őket, hogy az egyik repülőgépen bombát helyeztek el. A reptérre azonnal kivezényelték a rendőrség, a csendőrség, a tűzoltóság és a rohammentők több osztagát is.</p>

Kezdetben két repülőt is gyanúsnak találtak, de végül kiderült, hogy a Wizzair fapados járatáról van szó, amely Temesvárról szállt fel és London felé tartott volna. Utasterében 165 személy tartózkodott, akiket a földet érés után kimenekítettek a repülőből – tájékoztatta a Mediafaxot Mihai Benga, a Temes Megyei Sürgősségi helyzetek Felügyelőségének parancsnoka.
Amint a bombafenyegetés befutott, még mielőtt megállapították volna, hogy melyik járatról lehet szó, értesítették a terrorelhárítási egységet, a rendőrséget, a csendőrséget, valamint a tűzoltóságot, és négy rohammentő is a helyszínre érkezett.
A repülőgép 6 óra 30 perckor szállt fel a reptérről, és mindössze tíz perce tartózkodott a légtérben, amikor a bejelentés érkezett. A repteret nem zárták le, de csak vészhelyzetbe jutott repülők landolása engedélyezett, mivel érvénybe lépett a terrorfenyegetettség esetén érvényes reptéri biztonsági protokoll. A hatóságok időközben befejezték a gép átvizsgálását, bombát azonban nem találtak.
Anton Marin, a szállításügyi minisztérium államtitkára szerint egyes információk szerint valóban érkezett még egy hívás azzal kapcsolatban, hogy a másik fapados repülőjárat a Carpatair Bukarestből Temesvárra tartó járatán is elhelyeztek volna egy bombát. Még annak az utasnak a nevét is megadták, akinél elhelyezték a bombát. Az államtitkár közölte, hogy ebben az esetben is vizsgálatot fognak indítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!