ERDON Helyi hírek

2010.03.03. 15:07

Köszöntötték az aranylakodalmasokat

<p>Bihar megye - Tegnap koradélután ismét aranylakodalmas házaspárokat köszöntött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.</p>

Ezúttal 52 nagyváradi házaspár kapott oklevelet és 500 lejes pénzadományt a nagyváradi önkormányzattól, mely 2005 óta, amióta beindította ezt a programot, több mint kétezer nagyváradi aranylakodalmát ünneplő házaspárt jutalmazott. A városháza nagytermében egybegyűlt párokat Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere üdvözölte, aki bevezető beszédében hangsúlyozta: „ tisztelettel és felelősségtudattal hajtunk fejet önök előtt mindazért, amit a váradi közösségért tettek, és azért a példamutatásrt, amit számunkra szolgáltattak arról, hogyan kell tisztességben, becsületben, megértésbésben, egymást segítve élni akkor is, ha nehéz, akkor is ha könnyeb időket élünk meg. Az a melegség és türelem, amit önök nekünk és gyermekeinknek adnak, olyan felbecsülhetetlen kincs, amit nem lehet csupán csak megköszönni, de az a jelképes ajándék sem, amit most nyújtunk át önöknek, nem fejezi ki azt az értéket, amellyel közösségünket gazdagították és gazdagítani fogják. Az önök türelme és élettapasztalata arra inti mi generációnkat, hogy a nagy rohanásban álljunk meg néhány pillanatra és figyeljünk oda a bölcsebbek tanácsára.” A köszöntőbeszéd után Biró Rozália minden párhoz külön odament és a párok nemzetiségének függvényében magyarul vagy románul külön is köszöntötte őket, majd átnyújtotta az okleveleket és a pénzadományt.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!