ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 10:23

Bemutatóval ünnepeltek

<p>Szatmár megye - Március 25. a Román Rendőrség Napja, ami a Gyümölcsoltó Boldogasszony egyházi ünnephez kapcsolódik.</p>

A Román Rendőrség Napját 188 éve március 25-én ünneplik hazánkban, melyet a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség is megünnepelt. A díszegyenruhába öltözött rendőrök Szatmárnémeti főterén gyülekeztek, amikor fegyverropogás törte meg a nyugalmat. A lövéseket követően szirénázó rendőrautó jelent meg, melyből kommandósok szálltak ki, és a Közigazgatási Palotát elfoglaló terroristákat bilincsben hozták ki a sűrű füstben. A kommandósok ezt követően elszállították a támadókat. Rövid időn belül autós üldözés szemtanúi lehettek a téren összegyűltek, hiszen a kommandósok ezennel azt szimulálták, hogyan zajlik egy autós üldözés és bemutatták, mi történik azokkal, akiket elfognak.

Rendőrünnep

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség munkatársai a Szakszervezetek Művelődési Házában ünnepeltek tegnap. Emil Boc miniszterelnök üzenetében elsősorban gratulált a rendőröknek munkájukhoz, ugyanakkor kihangsúlyozta a rendőrmunka fontosságát, és azt, hogy a törvényt diszkrimináció nélkül foganatosítsák, így tudnak csak hatékonyan fellépni a bűnözőkkel szemben és a korrupció ellen. Dr. Liviu Tăut, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője olvasta fel Vasile Blaga belügyminiszter üzenetét, aki arra figyelmeztetett, hogy bár a rendőri munka korántsem könnyű, de minden körülmények között arra kell törekednüik, hogy a lakosság biztonságérzetét megteremtsék. Az állampolgárok védelme mellett a schengeni övezethez való csatlakozásra való felkészülés is fontos szerepet kap ebben az esztendőben. Vlad Florentin megyei rendőrfőfelügyelő-helyettes olvasta fel Petre Tobă országos főfelügyelő üzenetét, melynek lényege, hogy 2010-ben nagyon sok feladat vár a rendőrökre, amit bármilyen körülmény közepette a legjobb tudásuk szerint kell elvégezniük.

Előléptetett rendőrök

Az ünnepség keretében több mint kétszáz rendőrt léptettek elő és díjazták a rendőrség napja alkalmából szervezett sporteseményeken résztvevőket is. Szepesi István dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány a schengeni övezethez való csatlakozás előnyeiről és a közös európai uniós pályázatok fontosságáról beszélt. Csehi Árpád megyei tanácselnök a határmenti együttműködés fontosságát emelte ki. Az ünnepi műsort népzenei előadók és helyi tehetségek műsora tette színesebbé. Radu Giurcă prefektus beszédében kihangsúlyozta, bízik abban hogy a rendőrségen belüli kommunikáció sokkal jobb lesz elkövetkező időszakban, mint eddig volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!