ERDON Helyi hírek

2010.02.05. 11:12

Vidám vakációs program a könyvtárban

<p>Nagyvárad - Csütörtök kora délután verses-zenés műsort szerveztek a vakációzó gyermekek számára a Bunyitai Vince könyvtárban.</p>

A vidám hangulatú rendezvényen a Dacia Általános Iskola magyar tagozatos harmadikosai vettek részt, akiket Zahu Valéria tanítónő mellett a hozzátartozók is elkísértek. Továbbá az újságban közzé tett felhívásra több gyerek is érkezett a városból. Tóth Ágnes költőnő a gyermekek körében közkedvelt verseit olvasta fel Trifán László (gitár) és Kinda Péter (nagybögő) közreműködésével. A gyerekek interaktív szerepet vállaltak a találkozón, kérdésekkel halmozták el a meghívottakat, bekapcsolódtak az éneklésbe és a versfelolvasásba is. Sőt, külön erre az alkalomra egy-egy Tóth Ágnes verset is megtanultak, amiket nagy beleéléssel adtak elő.

Nem hiába, hiszen a vers élmények érzelmek sokaságát hívja életre, úgy mint: csodálkozást, derűt, lelkesedést, örömöt, boldogságot. A költőnő mesélt a verseinek keletkezéséről, a rímfaragás "mesterségéről", gyermekkori élményeiről egyaránt. A készülő verses kötetéből is felolvasott néhány "színes" azaz a színek által ihletett verset. Az eseményen egyébként részt vett a poéta kisunokája, Virág is, aki a Tükörtojás kalapban című kötet illusztrációit készítette. Ő is hozzájárult a rendezvény sikeréhez és egy szép szavalattal örvendeztette meg a közönséget. Mint ahogy az író-olvasó találkozókon lenni szokott, dedikálással zárult a kellemes hangulatban telt esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!