ERDON Helyi hírek

2010.02.17. 17:27

Táncház minden korosztálynak

<p>Szatmár megye - <span lang="ro-RO">Hétfőn este újra </span><span lang="ro-RO"><strong>tánctanítás és táncház</strong></span><span lang="ro-RO"> várja a </span><span lang="ro-RO"><strong>Kölcsey Ferenc Főgimnázium</strong></span><span lang="ro-RO">ban a kicsiket és nagyokat. A táncoktatást a földszinti 9-es teremben tartják, 17 órától az óvodás és I – IV osztályos gyerekek, 18 órától pedig az V – VIII osztályos diákok számára. </span></p>

Az egy órás oktatás alatt a kisebbekkel nagyrészt népi játékokat játszanak, miközben fejlődik a gyermekek ritmusérzéke és zenei hallása. A nagyobbaknál már inkább teret kap a táncok alaplépéseinek oktatása, közben együtt éneklik majd vidékeink népdalait. Az oktatók Borbély Simon Csaba, az érmihályfalvi Nyíló akác néptáncegyüttes vezetője, és felesége Borbély SimonAndrea. A fiatalok és felnőttek számára szervezett táncház is folytatódik a gyermektáncház után 19 órától ugyanabban a teremben, ahol Gucsa Sándor nyíregyházi néptáncpedagógus és felesége, Ráczkevi Éva oktatja majd a táncokat. A táncoktatás kéthetente lesz megtartva.A szatmárnémeti MADISZ mindenkit szeretettel vár ezen ingyenes alkalmakra, melyeket a Nemzeti Kulturális Alap támogat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!