ERDON Helyi hírek

2010.02.02. 14:31

Pénzváltókat bírságoltak Szatmárnémetiben

<div dir="ltr">Szatmár megye - A <strong>Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség</strong> három pénzváltót, összesen 20 000 lejre büntetett.</div>

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai január 20. és 29. között a pénzváltókat ellenőrizték, hogy megfelelnek-e a vonatkozó jogszabálynak — jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője, Valentin Breban. Breban elmondta, megyénkben 8 gazdasági egységet ellenőriztek, melyek közül 3 pénzváltó büntetést kapott — összesen 20 000 lejes értékben —, valamint 5 írásbeli figyelmeztetést adtak ki. Az ellenőrzések során figyelembe vették, hogy helyesen és jól látható helyre van–e kihelyezve a pénznemek árfolyama, valamint román és angol nyelven is kivannak–e függesztve a pénzváltás feltételei.
Emellett a használt ruha kereskedőket is ellenőrizték, a fogyasztóvédők azt vizsgálták, hogy a forgalomba került ruhaneműket és más használt árucikkeket fertőtlenítették-e, mielőtt árusításra bocsátották volna. A  felügyelőség munkatársai 10 hasonló üzletet ellenőriztek, melyek közül több nem rendelkezett a fertőtlenítésről szóló igazolással.
Az ellenőrzések során figyelték, hogy az üzletekben látható helyen ki van–e helyezve a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség elérhetősége, köztük a 0800 080 999–es ingyenes szám is.

Lakossági panaszok
Az elmúlt héten összesen 8 bejelentés érkezett a felügyelőséghez, melyek között akadt panasz a gázszámlára — többet számláztak ki a leolvasó hibája miatt —, egy pár cipőt a vásárló visszavitt az üzletbe, mert pár nap után beázott, de nem akarták becserélni azt, valamint volt, aki kábeltévés számlájával volt elégedetlen, mivel a számla szokásos szövege mellett szívek is szerepeltek azon — utóbbiakat az érintett hölgy zokon vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!