ERDON Helyi hírek

2010.02.25. 13:35

Nagysikerű dalest a Partiumi Keresztény Egyetem-en

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Bartók terme, a Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében szerda este egy nagysikerű klasszikus zenei estnek adott otthont.</p>

Közreműködött Szabó Annamária (szoprán) és Tasnádi Ferencz (basszus), valamint zongorán Ratiu Júlia és Dombi Dávid. A megjelenteket Barabás Zoltán egy Juhász Gyula vers idézettel köszöntötte. Elmondta, hogy a múlt század derekán ma már klasszisnak számító művészek teremtették meg a nagyváradi dalkultúrát. Örömére szolgál, hogy olyan fiatal tehetségek szerepelnek ismét a nagyváradi zenei porondon, akikre büszkék lehetünk és elmondhatjuk, hogy ismét van magyar dal Váradon.

A fiatalok igazolták a Barabás Zoltán  szavát, ugyanis a mintegy egy órás dalest során tehetségükkel elbűvölték a közönséget. Műsoron G.F.Handel, A. Cesti, Fr. Schubert, J. Massanet, G.Enescu, Lehár F., S. Hime, Kováts L. és W. Bunyam művek szerepeltek. A műsort igényesen állították össze az előadóművészek, ugyanis áhítatos, vidám, szomorú vagy éppen játékos dalokkal egyaránt szerepeltek. A közönség hosszan tartó tapssal köszönte meg a remek estét a művészeknek, akik ráadásként Mozart Don Giovanni című operájából egy részletet is előadtak.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!