ERDON Helyi hírek

2010.02.17. 15:39

Nagy sikerű kabarébemutató Margittán

<p>Bihar megye - A margittai Horváth János Társaság (HJT) – igaz még az elején RMDSZ-kultúrcsoport néven – immáron tizenhetedik alkolommal rukkolt ki a farsangi kabaré februári bemutatójával.</p>

Az amatőr színészek évente mutatnak be kabaréműsort, melyet mindig úgy időzítenek, hogy még a farsang idején kerüljön színpadra. Így volt ez az idén is, amikor péntek este telt ház előtt, mintegy 800 néző jelenlétében mutatták be az idei farsangi kabaréműsorukat, óriási sikert aratva. Az elmúlt években – ha emlékezetem nem csal – két bemutatón volt alkalmam részt venni. Azt tudtam, hogy a bemutató alkalmával mindig nagy sikert aratnak a margittai HJT amatőr színészei, de ekkora sikerre én sem számítottam. A műsor végén, de a darabok előadása közben is a hálás közönség vastapssal jutalmozta a színpadi szereplőket. És ami a legcsodálatosabb mindebben, hogy azok, akik a farsangi kabaréban egy-egy Nóti Károly bohózattal kirukkolnak, azok a Berettyó-parti város ismert személyiségei.

Ősbemutató

Péntek este két Nóti Károly-darabot, a sokunk számára ismert A tigris és Az antennabetyár – Szőke Ferenc szerint ezt a darabot még sehol sem játszották, tehát ősbemutatónak számít – című bohózatokat mutatták be. Amit ezek az amatőr színészek a színpadon tettek, ahogy átélték a szerepüket, az irigylésre késztethet bármely profi színtársulatot. Ki lehetne emelni néhány nagyszerű teljesítményt, de úgy érzem, mindegyikük megérdemli, hogy a neve itt szerepeljen: Horváth Sándor, Szőke Ferenc, Szőke Anna, Szegedi Kiss Gyöngyi, Szebeni Barna, Gecse Ibolya, Bódis Károly, dr. Kürti László, Kovács Mihály. De a teljes esti bemutató nem csak a két bohózat színpadra kerüléséből  állt, láthattunk egy remek, sok tapsot kiváltó politikai paródiát Horváth Sándor és Demeter Tibor tolmácsolásában. A műsor keretében fellépett és nagy sikert ért el a Gyönyvetők magyar néptáncegyüttes és a Smile Girls moderntánc-csoport. Nem véletlenül hagytam a végére a műsorvezető, Horváth Sándor szerepét. Nos, a civilben mérnök ember mint műsorvezető olyat alkotott, hogy állíthatom, bármelyik színpadon megállná a helyét.

 Dérer Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!