ERDON Helyi hírek

2010.02.18. 17:48

Magyarországon már kapható

<p>Nagykároly - Idő kérdése lehet és hazánkban is beszerezhető lesz az a gyógyszer, mely a Hepatitis C-típusú megbetegedéseket kezelhetik. Minderről <strong>Diaconu-Hajdú Ágnes</strong>, a <strong>Sano-Hep Egyesület</strong> nagykárolyi vezetője nyilatkozott.</p>

A májbetegek megsegítésére létrejött egyesület a betegek érdekeit tartja szemelőtt és kezeli prioritásként. Nagykárolyi székhelyükön (Iuliu Maniu utca, 20 szám) minden hét szerdáján, délután 5-7 óra között várja a betegeket, hogy felvilágosítsa őket jogaikról és segítséget nyújtson nekik abban, hogy a Hepatitis, vagy a májcirózis, illetve a máj más típusú betegségeivel is lehet teljes értékű életet élni.

A gyógyszerről

A magyarországi gyógyszertárakban beszerezhető új gyógyszer sokkal hatékonyabb, mint az eddigi készítmények, mondta Diaconu-Hajdú Ágnes. Kilencven százalékos gyógyulást biztosít, de csak a Hepatitis C-típusú megbetegedésekre. Mivel Románia is uniós ország, nagy esély van arra, hogy hamarosan itt is beszerezhető legyen, tette hozzá. Bár az ára nem olcsó, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valószínűleg ennek a gyógyszernek a megvásárlását is segíti majd. Azonban mindez csak a jövőben dől majd el. A gyógyszer azon Hepatitis C-ben szenvedők számára a legmegfelelőbb, akik visszaesők, illetve, akiknek szervezete nem reagált jól a korábbi kezelésekre. A 2006-ban szabadalmaztatott készítmény három hete kapható a magyarországi gyógyszertárakban, remélhetőleg, a romániai patikákban is hamarosan elérhetővé válik, tette hozzá Diaconu-Hajdú Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!