ERDON Helyi hírek

2010.02.01. 14:43

Körforgalom a Nagyvásártéren

<p>Bihar megye - Körforgalmat alakítanak ki az idén a váradi Nagyvásártéren (Centru Civic) a közúti forgalom zökkneőmentessé tétele érdekében - jelentette be <strong>Ilie Bolojan</strong><strong>polgármester</strong>.</p>

Nagyszabású átalakítási munkálatok kezdődnek az idén a Nagyvásártér/Centru Civicben a Sztaroveszky/Dacia hídtól az épülő katedrálisig terjedő területen. Gheorghe Carp a város alpolgérmestere sajtótájékoztatón ismertette a terveket. Elmondta, hogy 77 milliárd régi lej értékű beruházás magában foglalja egy körforgalom kialakítását, továbbá zöldövezetet, és 272 parkolóhelyet is létesítenek. Mindössze két villanyrendőr marad, amelyek a villamosforgalmat irányítják majd. Kérdésünkre válaszolva Ilie Bolojan elmondta, hogy amennyiben minden az előzetes tervek szerint halad, akkor áprilisban vagy májusban elkezdődhetnek a munkálatok. Carp hozzátette, hogy a tervekben szerepel egy gyalogos felüljáró kiakakítása is a szakszervezetek művelődési házától az ortodox katedrálishoz.  A Helyi Közszállítási Vállalat a sinfelújítási munkálatoka éjszakánként fogja végezni, hogy ne okozzon fennakadást a közlekedésben, de minden munkálatot olymódon kívánnak elvégezni, hogy az a lehető legkisebb fennakadást okozza. A Nagyvásártéren kialakítandó körforgalomról csütörtökön délután négy órától közvitát rendeznek a városháza nagytermében. A további tervek között szerepel az, hogy a városházától a Körös parton haladó utcát összekötik a Splaiul Crisanei utcával, illetve összekötik a Brincoveanu utcát a Cazaban utcával.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!