ERDON Helyi hírek

2010.02.25. 17:24

"Feleslegesnek" ítélt igazgatói székek Szatmár megyében is vannak

<p>Szatmár megye - Létszámcsökkentés és költséghatékonyság növelés címszavakkal csökkentik szakminisztériumi rendelet alapján Romániában a kórházigazgatók számát.</p>

A dokumentum értelmében 28%-kal, 577 személlyel csökken a vezető beosztásúak (az igazgatók) száma, 2069-ról 1492-re. Mivel az igazgató-tanácsokban a legtöbb tisztséget ideiglenes kinevezéssel töltik be, egészségügy-miniszteri rendelet alapján, és mivel csökkenteni kell a személyzeti jellegű kiadásokat, a szakminisztérium megszünteti az „egyéb igazgatók” ideiglenes kinevezését.

Szatmár megyében öt kórház van, amelyekből négyben kevesebb az ágyszám mint 400, egyben pedig több. A rendelet értelmében — mivel nem vagyunk egyetemi központ — az egyetlen 400 ágynál többel rendelkező egészségügyi intézményben, amely a Megyei Sürgősségi Kórház négy igazgató maradhat a jelenlegi hat helyett, így megszűnik az adminisztratív és a humán erőforrás igazgatói szék, és marad a menedzser, az orvosigazgató, a gazdasági, valamint az ellátási igazgató. A Nagykárolyi Városi Kórházban (250 ágy), az Avasfelsőfalui Városi Kórházban (260 ágy), a TBC Kórházban (210 ágy) és a Tasnádi Városi Kórházban (85 ágy) csak három-három igazgatói poszt marad, így a tasnádit kivéve, ahol nem is volt, megszűnnek az ellátási igazgatói székek. A Megyei Sürgősségi Kórházban a két, minisztérium által feleslegesnek ítélt igazgatói állás megszüntetésével csaknem évi 100 000 lejt spórolnak meg. Országos szinten havonta egymillió lej lesz a megtakarítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!